vrijdag 30 september 2016

GASTBLOG ELINE [Beyond Bons] | Five benefits of drinking water.

Hallo lieve lezeres / lezer,

Een tijdje geleden gaf ik al aan dat ik op zoek was naar een gastblogger beauty / lifestyle gericht. Er is daar heel veel aanvraag op gekomen en ik wil iedereen over dezelfde kam scheren, zo heb ik het volgende voor jullie in petto, ik ga iedere gastblogger een maand lang laten bloggen voor jullie. Dat wil zeggen dat er 1x per week een artikel online gaat komen van die gastblogger en zo kies ik dan op het einde als alle gastbloggers aan de beurt zijn geweest, mijn vaste gastblogger. Zo is het eerlijk voor iedereen! De gast blogger van deze maand is iemand nieuw... Als jullie willen weten wie men vorige gastblogger was dan kan je het in dit artikel lezen. Welke gastblogger het nu is en waar het artikel nu over zal gaan, lees je hier verder...


Dus mijn nieuwe gastblogger voor deze maand is Eline van Beyond Bons.
Een heel lief iemand en ze is ook een grote volger die alles bekijkt van mijn blog (vind ik stiekem wel heel leuk :D) Daarmee vond ik het wel eens leuk om haar te laten bloggen voor mijn blog dus. Ik vond het artikel dat ze schreef voor mijn blog heel interessant. Ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden... dus lezen maar!


Five benefits of drinking water

Een mens heeft gemiddeld 2 liter water per dag nodig om je lichaam in balans te houden.


Maar wat zijn nou precies de voordelen bij het drinken van water? En is het de moeite waard om je frisdrank aan de kant te schuiven voor een glas water?


De afgelopen maand ben ik er op gaan letten, ik wilde meer water gaan drinken. Ik las op internet alle voordelen en was benieuwd of ik er wat van zou merken. Na een maand, of ja eigenlijk na de eerste week merkte ik al verschil. Hieronder staan alle voordelen voor je op een rijtje!


1: A great way to start your day

Begin je dag goed door water te drinken. 's Ochtends zit er weinig vocht in je lichaam omdat je 's nachts niet drinkt. Dus door het drinken van 1 of 2 glazen water geef je je lichaam weer vocht. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zelfs in de ochtend optimaal kan functioneren. Doordat je het op een lege maag drinkt wordt je lichaam ook gereinigd van afvalstoffen en krijg je extra energie.

2: Help your skin
Als de vochtbalans in je lichaam goed is zul je dit ook zien aan je huid. Het drinken van water voorkomt rimpels en het zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Ook laat het je huid stralen, wat zorgt voor een frisse blik. Dit willen we natuurlijk allemaal, dus blijf genoeg water drinken zodat zowel je lichaam als geest jong en fit blijven!

3: Lose weight
Tegenwoordig is iedereen zich ervan bewust. Wil je in shape blijven dan moet je op je voeding letten. Wist je dat water daarbij ook een belangrijke rol speelt? Naast het volle gevoel dat je krijgt als je water drinkt zit er namelijk nog een voordeel aan. Het voorkomt hongeraanvallen (we all know them...). Vaak denken we dat we honger hebben terwijl ons lichaam dorst heeft. Dus in plaats van die zak chips of reep chocolade, pak een glas water.

4: Focus
Uit onderzoek blijkt dat een goede hydratatie een positieve invloed heeft op je concentratievermogen. Door deze hydratatie krijg je meer energie en dat zorgt er dus ook voor dat je jezelf beter kunt concentreren en alerter bent. Dus een goede tip, stop iedere ochtend voor je werk of voordat je naar school gaat gewoon een flesje water in je tas. Kost niets en is ook nog eens goed voor je concentratie!

5: Prevent injuries
Vaak last van spierpijn of kramp tijdens het sporten? Waarschijnlijk komt dit omdat je niet  goed genoeg gehydrateerd bent.  Als je voldoende water drinkt herstellen je spieren sneller en dit voorkomt dus dat je blessures oploopt. So be prepared and refill the bottle!
Deze vijf punten motiveerde mij heel erg om meer water te gaan drinken. Zoals je ziet is het niet alleen voor je gezondheid belangrijk maar zitten er veel meer voordelen aan!

By the way, nog een laatste tip, spreek met jezelf af hoeveel glazen/flesjes je per dag drinkt en probeer dit dan vol te houden. Dit kun je dan na verloop van tijd opbouwen, dit werkte voor mij echt top en motiverend om elke dag weer dat aantal te bereiken!

Ben jij nu ook gemotiveerd om meer water te drinken? Of heb je nog meer voordelen? Laat dan zeker even weten in een reactie!

Liefs Eline.


Info.

Jullie kunnen haar zeker volgen op haar Social Media. 
Blog : Beyond Bons

Instagram : Beyond Bons. 
Twitter : Eline Bons. 
Jullie mogen altijd opbouwende kritiek geven zolang het maar beleefd blijft!

Wat vinden jullie van dit artikel? Interessant?

Liefs Naomi x

1 opmerking:

Nicole zei

Ik drink veel te weinig water.. eigenlijk drink ik sowieso te weinig soms wil ik het ook nog eens vergeten en leef ik gerust op 2 a 3 glaasjes drinken per dag