maandag 31 juli 2017

GASTBLOGGER ANNEMIEK VAN NUTRIBITES.NL; 6 BEWEZEN MANIEREN OM BUIKVET TE VERLIEZEN. | BEAUTYSPOT.

Hallo beauty's,

Het is al een hele tijd geleden dat ik een gastblogger op mijn blog liet schrijven maar deze keer kwam er een aanzoek om een blog te schrijven over ''6 bewezen manieren om buikvet te verliezen'', ik dacht waarom niet, jullie zijn zeker en vast geïnteresseerd om dit te lezen en ik vond het zelf ook zeker leuk om dit artikel door iemand te laten schrijven die zelf een site heeft over gezondheid.

Buikvet is ongezond, ook als je een gezond gewicht hebt. Heb je een vetrandje op je buik? Dan is het belangrijk om af te vallen rond de buik. Er zijn enkele bewezen manieren die buikvet meer aanpakken dan vet op andere plaatsen van ons lichaam.

1. Eet geen suiker en vermijd frisdrank;
Als je veel geraffineerde suiker binnenkrijgt, wordt je lever overladen met fructose en zet deze de suiker om in vet. Verschillende onderzoeken laten zien dat suiker vooral bijdraagt aan de vorming van buikvet. Vloeibare suiker is het slechtst, zoals suikerhoudende dranken als frisdrank en fruitsap. Vermijd deze dan ook zoveel mogelijk en probeer voedsel met geraffineerde suiker ‒ zoals tafelsuiker en fructose-glucosestroop ‒ te laten staan als je wilt afvallen rond de buik.

2. Eet meer eiwit;
Meer eiwit eten is bijzonder effectief als je wilt afvallen. Uit onderzoeken blijkt dat eiwitten vooral de ophoping van buikvet tegengaan. Eiwitten vind je bijvoorbeeld in eieren, vlees, vis, noten, zuivel en bonen. Hier lees je meer over afvallen rond de buik met een eiwitdieet.

3. Haal de koolhydraten uit je dieet;
Onderzoeken tonen aan dat een koolhydraatarm dieet heel effectief is om vet in het buikgebied, de lever en de organen kwijt te raken.

4. Eet vezelrijke voeding, vooral oplosbare vezels;
Er zijn aanwijzingen dat oplosbare vezels kunnen zorgen voor minder buikvet. Zij hebben het vermogen om water te binden en in de darmen voor een dikke gel te zorgen, die maakt dat het voedsel minder snel in je maag terecht komt. Hierdoor voel je je langer verzadigd en heb je minder snel honger, waardoor je minder eet. Uit een onderzoek blijkt dat oplosbare vezels vooral invloed hebben op het gevaarlijke vet in de buikholte.

5. Bewegen is heel effectief tegen buikvet;
Beweging kan heel effectief zijn in je strijd tegen buikvet. Vooral wandelen, zwemmen en hardlopen zijn goed tegen buikvet. Alle manieren van bewegen helpen je trouwens om de terugkeer van buikvet te voorkomen als je bent afgevallen. Beweging zorgt ook voor minder ontstekingen, lagere bloedsuikerspiegels en andere stofwisselingsproblemen die voor vetophopingen rond je buik kunnen zorgen.

6. Houd bij wat en hoeveel je eet;
Schrijf een paar dagen op wat en hoeveel je eet, zodat je weet hoeveel calorie├źn en koolhydraten je eigenlijk binnenkrijgt. Dan zie je dat je op de goede weg bent of dat je nog steeds te weinig eiwitten of te veel koolhydraten binnenkrijgt.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om buikvet te bestrijden. Heb je nog meer tips voor een slanke taille en een strakke buik? Laat ze hieronder achter bij de reacties!

Dit artikel werd geschreven door Annemiek van nutribites.nl.

Liefs Naomi.x

Geen opmerkingen: