zondag 19 juni 2016

LIFESTYLE // DE ZIEL VAN HORTENSE.

Hortense, een mysterieuze plek op de Zavel. Een gedurfde mix tussen privacy en verrassing. Een cocktailbar die sinds 3 jaar verborgen ligt in de kelders van één van de mooiste pleinen van Brussel. Er werd geïnvesteerd in de Oude Nonciature. De authentieke geheimzinnige sfeer bleef behouden en de geheimen bewaard.

Hortense is een plek met vele gezichten. Naargelang de nacht valt vinden er in de door kaarsen verlichte nissen vertrouwelijke gesprekken plaats tussen de locals. Later op de avond vult de ruimte zich met plezier en weerklinkt het vrolijke gelach van nachtelijke feestvierders.


Dit contrast wou Matthieu Chaumont, de eigenaar van deze plek, bekomen. Hij is een bartender met pit die, na een master in het management, gaat werken in communicatie en project management in de gastronomische sector. Gepassioneerd als hij is door de keuken en alles wat daarover te leren valt, gaat hij van start als commercieel directeur bij een bedrijf dat vis, vlees, fruit en groenten levert aan chefs die enkel met de beste producten willen werken.

In 2012 volgt hij zijn hart en stilt hij zijn honger om te creëren met de opening van Hortense, Spirits & Cocktails. Matthieu is kok, herborist en chemicus in één en bekijkt de cocktail zoals een chef-kok zijn keuken benadert, in functie van de seizoenen en met de beste producten.

Dat de rekken bij Hortense vol bijzondere en zeldzame flessen liggen met huis bereide siropen, likeuren en vermout, hoeft dus niet te verbazen. De commerciële sterke dranken uit de handel voldoen immers niet aan de normen van deze chef. Matthieu en zijn team blijven boeien met seizoensgebonden verrassende cocktails met een soms radicale twist op de kaart.

Het gebruik van suiker is tot een minimum beperkt. Hier houdt men van zuren, de frisheid van vruchten die body geven en aroma's tot uiting doen komen. Hier durft men, speelt men, creëert men (6 cocktails per maand). Hier her-en bedenkt men en worden de grote klassiekers opnieuw uitgevonden. De cocktails van Hortense gaan niet enkel over een mooi glas maar zijn smaakvolle pareltjes om te drinken.

Hortense is een plek met een rijke geschiedenis waar de warmte van zwartgeblakerde eik en verweerd leder in contrast staat met de oude kerkvloer en bakstenen gewelven. Hortense is een plek waar plezier en ontspanning centraal staan. Een bruisend curiositeitenkabinet waar iedereen die nood heeft aan een dosis goede smaak en iets buitengewoons in het dagelijks leven, welkom is.

Hortense, Spirtits & Cocktails
Zavelstraat,7
1000 Brussel - Belgium.


Woensdag tot en met zondag
Woensdag en zondag, 19h / Middernacht
Donderdag, vrijdag en zaterdag, 19h / 1h

Cocktails vanaf €12.

Ik ga zeker eens gaan als ik in Brussel ben.
Wie is er al geweest of wil gaan?

Liefs Naomi
2 opmerkingen:

Homemadepicturemania Sao Nonac zei

Dit ken ik niet maar drink ook geen cocktails.

Xoxo

Naomi De Groote zei

Ahnzo, ik vind dat een cocktail wel eens mag in de zomer!

Liefs Naomi